Lees meer...GBS Fontanus adopteert woonzorgcentrum Weideheem
De leerlingen en leraren van GBS Fontanus uit Harderwijk vormden vrijdag 8 juni in de gangen van de school een erehaag. Zo werden bewoners van woonzorgcentrum Weideheem op feestelijke wijze welkom geheten tijdens de zogeheten adoptiedag. Op deze dag spraken de ouderen en jongeren met elkaar en zongen zij enthousiast mee met liederen van toen en nu. De oudste bewoner van Weideheem en twee kleuters knoopten twee linten aan elkaar en symboliseerden hiermee een succesvolle start van de samenwerking tussen de school en het woonzorgcentrum.
Het idee om zoveel mogelijk scholen een verzorgingshuis te laten adopteren in Nederland is afkomstig van Stichting Creatief Onderwijs. De Fontanus is de eerste school in Harderwijk die uitvoering geeft aan dit idee. De samenwerking geldt voorlopig voor een periode van drie jaar. De voorwaarde is dat in elk schooljaar minimaal tien activiteiten plaatsvinden. Denk aan samen een spelletje doen, nagels lakken, voorlezen, bewegingsspelletjes en zingen. De eerste activiteit staat trouwens al gepland! Op dinsdag 3 juli komt een groep bewoners een speciaal voor hen ingelaste uitvoering van de eindmusical van groep 8 bijwonen.
De samenwerking komt voort uit de identiteit van de school; het omzien naar en de zorg voor elkaar. “Het legt de verbinding tussen de generaties in een samenleving met een groeiend aantal ouderen”, vertelt leraar Hans de Ruiter. “Daarnaast bevordert het de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. Meer aandacht en begrip voor elkaar zijn belangrijke elementen.”

Ineke Ros, dagbestedingscoach van Weideheem, vindt het een mooie gedachte dat het een samenwerking is tussen ouderen die al geschiedenis hebben geschreven en jongeren die hopelijk een mooie geschiedenis gaan schrijven. “De reacties van bewoners en medewerkers zijn heel positief. De bewoners vinden het geweldig als er jongeren op bezoek komen.” Ook wethouder Gert Jan van Noort draagt dit initiatief een warm hart toe en was daarom bij deze start aanwezig. Hij hoopt dat er meer scholen in Harderwijk zullen volgen.

De heer Vernooij (oudste bewoner Weideheem) en twee kleuters knoopten twee linten aan elkaar en symboliseerde hiermee een succesvolle start van het samenwerkingsverband tussen de school en het verzorgingshuis.

Meer informatie over GBS Fontanus en Zorggroep Noordwest-Veluwe: www.cordeoscholen.nl/onze-scholen en www.znwv.nl

 Lees meer...Voor wijkbewoners en overigen die van rommelmarkten houden, is zaterdag 7 juli een dag om in de buurt te blijven. U kunt dan als koper of als verkoper van oude spullen terecht op het terrein van stichting Rietmeen. Op die plek is dan een rommelmarkt ingericht voor bewoners uit onze wijk die spullen willen verkopen. Een standhouder kan beschikken over een ruimte van 4 meter lang en 2 meter breed om spullen uit te stallen voor de verkoop. Er zijn circa 100 plekken beschikbaar en de inschrijving en toewijzing gaat op volgorde van aanmelding. Voor kinderen t/m 12 jaar is er de mogelijkheid van deelname aan een kleedjesmarkt. De afmetingen hiervan zijn 2 meter lang en 2 meter breed. Hiervoor zijn circa 25 plekken beschikbaar.

De kosten voor een standplaats zijn € 10,00 en een plek op de kleedjesmarkt  kost  € 3,00. Verkopers van spullen kunnen op 7 juli vanaf 7.30 uur terecht voor het inrichten van de verkoopplek. Zorg er wel voor dat u vervoer hebt vanaf de parkeerplek van de auto naar de standplaats. Ook moet u zelf zorgen voor een partytent, kraam, zeil of tafel(s), want die zijn vanuit de organisatie niet beschikbaar.

Kopers zijn welkom vanaf 9:00 uur tot 16:00 uur om leuke spullen te bemachtigen. Van verkopers wordt verwacht dat zij pas na 16:00 uur beginnen met het opruimen en al het overgebleven goed zelf mee terug nemen, want het terrein van de Rietmeen mag niet als stortplaats achtergelaten worden. Commerciële verkoop van goederen is niet toegestaan evenals de verkoop van eet- en drinkwaren. In de loods van de Rietmeen is tijdens deze dag wel het een en ander te koop voor bezoekers en verkopers. Wie een standplaats wil betrekken op deze rommelmarkt kan zich persoonlijk opgeven in de loods van de Rietmeen in week 21; dat is van dinsdag 22 mei t/m zaterdag 26 mei, tussen 13:30 en 16:30 uur, voor de inschrijving en toewijzing van de standplaats. Contante betaling is een voorwaarde bij inschrijving. Er is geen pinautomaat aanwezig, dus houdt u daar rekening mee. Er is bewust gekozen voor alleen verkopers uit de wijk Stadsweiden als alternatief voor de rommelroutes die de afgelopen twee jaar zijn gehouden in deze wijk. Bij inschrijving moet u wel kunnen aantonen, dat u woonachtig bent in de wijk Stadsweiden (naam/adresstrook o.i.d.). De kopers voor deze rommelmarkt mogen natuurlijk uit geheel Harderwijk komen en zelfs vanuit alle hoeken van ons land. De organisatie denkt hiermee een goede locatie te hebben gevonden voor een mooie en gezellige wijkactiviteit

Pad