Meer activiteiten

Activiteiten 4e kwartaal 2018 voor W.O.C. Stadsweiden

Adres: Drift 2 (via hoofdingang Weideheem)
Inlichtingen/aanmeldingen: Coby Kock: 06-44288428
Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• Sjoelcompetitie : dinsdagmiddag 2 oktober gaan we een sjoel competitie houden in het Grand Café. Als je van deze oudhollandse spelen houdt kom dan ook gezellig met ons meedoen, er zijn hele leuke prijsjes te winnen. Kosten € 2,00 inclusief koffie/thee en iets lekkers. Aanvang 14.00u-16.00u
• Herfstbloemstukje op donderdagmiddag 11 oktober gaan we samen weer een mooi bloemstukje maken in de Zonnehoek in woc Stadsweiden 14.00u-16.00uur. Zelf graag een bakje, snoeischaartje en/of mesje meenemen. Als u zelf groen heeft, dan ook graag meenemen. Kosten € 5,00 inclusief materialen en koffie/thee, wel graag van te voren opgeven i.v.m. aanschaf materialen.
• Herfst bingo; op dinsdagmiddag 20 november van 14.00u-16.00u in het Grand Café van woc Stadsweiden, de ballen gaan weer rollen en er zijn weer leuke najaars- prijsjes te winnen. De kosten zijn € 4,00 p.p. inclusief koffie/thee. Graag van te voren opgeven i.v.m. aanschaf van de prijsjes.
• Puzzelruilbeurs; op dinsdagmiddag 27 november van 14.00u-16.00u in het Grand Café zaal van Weideheem. Alle puzzels kunnen weer geruild worden ook Wasgij en Jan van Haasteren. De koffie/thee staat voor u klaar.
• Sinterklaas High Tea; op donderdagmiddag 6 december gaan we een nazomerse High Tea houden, in woc Stadsweiden. Aanvang 14.00u- 16.00u er zijn zowel zoete als hartige hapjes en vele verschillende soorten thee, kosten € 4,00 p.p. Graag van te voren even opgeven i.v.m. aanschaf van de hapjes.
• Kerstbakje op donderdagmiddag 20 december gaan we samen weer een mooi kerststukje maken in de Zonnehoek in woc Stadsweiden 14.00u-16.00uur. Zelf graag een bakje, snoeischaartje en/of mesje meenemen. Als u zelf groen heeft, dan ook graag meenemen. Kosten € 5,00 inclusief materialen en koffie/thee, wel graag van te voren opgeven i.v.m. aanschaf materialen.
vaste activiteiten
• Elke maandagmiddag is er een klaverjasclub in het Grand Café in Weideheem, aanvang 13.30u -16.00uur, koffie/thee voor eigen rekening € 0,50.
• Elke maandagmiddag is er een “huiskamer van de buurt” in het Grand Café van Weideheem, aanvang 14.00u -16.00uur, kosten koffie/thee € 0,50 voor eigen rekening. Samen iets creatiefs of een spelletje doen o.l.v. deskundige vrijwilligers.
• Elke donderdagmiddag in het Grand Café is er vanaf 14.00u-16.00u schaken, zelf de mooiste kaarten maken en er is een deskundige computerhulp aanwezig voor al uw vragen over de PC/tablet.
• vanaf september elke 2e en 4e donderdagavond is er een klaverjasclub in het Grand Café van Weideheem, aanvang 19.00u-21.00u, Wanneer u liever gaat bridgen en er is genoeg belangstelling is dit ook mogelijk! Koffie/thee voor eigen rekening € 0,50.
• Elke vrijdagmiddag vanaf 14.00 u -16.00u in het Grand Café is er sjoelen en ook is er een haak- en breiclub waar u gezellig aan mee kunt doen. Koffie/thee € 0,50 voor eigen rekening.

Hobbybeurs in Stadsweiden?

Lees meer...Naar aanleiding van de vorige wijkkrant, was er een bewoner die naar de redactie de moeite had genomen om een mail te sturen. Daar zijn we als redactie blij mee. In dit geval was er een wijkbewoner die de suggestie deed om eens te kijken of er in onze wijk de mogelijkheid is om een hobbybeurs te organiseren. Een mooie en goede suggestie, waar we met elkaar over na kunnen denken. Het idee is ontstaan nadat we in 2016 een paar keer een artikel hebben geplaatst van wijkbewoners die via onze wijkkrant iets vertelden over hun bijzondere hobby. Helaas hebben we als redactie geen verhalen meer ontvangen om te plaatsen en dan houdt een rubriek gewoon op. Toch spreekt ons het idee wel aan om een hobbybeurs in de wijk te organiseren. Maar daarvoor hebben we wel deelnemers nodig die een leuke hobby hebben en die ook graag aan anderen willen laten zien. Dus als u als lezer van mening bent dat andere eigenlijk wel van uw hobby kennis moeten nemen, laat het dan weten aan de redactie van de wijkkrant. Vanuit het wijkplatform is er dan wellicht de mogelijkheid om iet op touw te zetten. En oh ja er was bij de mail nog een duidelijke suggestie; namelijk van maak het voor deelnemers vooral niet te duur. Wij hopen dat we naar aanleiding van dit artikel de nodige aanmeldingen krijgen. Daarna kan het wijkplatform kijken of we deze suggestie vanuit  een wijkbewoner kunnen realiseren. Wie pakt de handschoen op?

Dierenweide organiseert schaapscheerderfeest

Lees meer...Op de eerste zaterdagmiddag van juni komt jaarlijks de schaapscheerder naar de Dierenweide. Hij zal aan het publiek laten zien hoe je het best een schaap van zijn jas kan ontdoen. De vacht kunt u kopen. De toegang voor deze demonstratie is gratis. Voor de kinderen zijn veel attracties gepland. Met een strippenkaart van €5 (voor onze donateurs en adopteurs €3) kunnen zij aan alle onderstaande attracties deelnemen. Er is ook een goedkopere Ukkie-strippenkaart, speciaal voor de nog jongere deelnemers. Het schaapscheerderfeest vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur op de Dierenweide in de Stadsweide.

De Dierenweide is regelmatig open voor publiek. De Dierenweide is in het voorjaar extra aantrekkelijk omdat er lammetjes zijn van geiten en schapen. Voldoende reden om snel naar de Dierenweide te komen. En vergeet vooral uw camera niet!

Informatie staat op de website http://www.dierenweideharderwijk.nl

NL schoon

Lees meer... Dit jaar wordt Nederland SCHOON gehouden op 24 maart 2018. Er zullen weer diverse groepen meedoen aan dit evenement.
 Houdt u de kranten in de gaten. Meer informatie bij gemeente Harderwijk.

BosboX

Lees meer...Samen buitenspelen en sporten!  Op het schoolplein van CBS Het Baken aan het Vliepad kan elke maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en woensdagmiddag van 15.00-16.30 uur gespeeld en gesport worden. (in de schoolvkanties is er Geen BOSBOX) Alle kinderen en volwassen zijn welkom. Alles is gratis!

Op woensdagmiddag staat de BOSBOX ook aan de speeltuin bij de Hondsdrafmeen. Ook hier kan er gespeeld en gesport worden.