Lees meer...

Tijdens een wijkschouw wordt er door gemeente, het wijkplatform, burgers, opbouwwerker van Zorgdat, Uwoon, wijkagent en andere belangstellenden door de wijk gelopen om te kijken waar er eventuele knelpunten verholpen kunnen worden. Er is al een datum gepland voor de volgende wijkschouw. Deze zal plaatsvinden in de Weidewaard, op 15 juni 2021. Als u wilt deelnemen of vragen wilt stellen aan de schouwers kunt u contact opnemen met Johan Peppelman of Marcel van den Enden. Zie hun gegevens op de contactpagina .

Lees meer...GBS Fontanus adopteert woonzorgcentrum Weideheem
De leerlingen en leraren van GBS Fontanus uit Harderwijk vormden vrijdag 8 juni in de gangen van de school een erehaag. Zo werden bewoners van woonzorgcentrum Weideheem op feestelijke wijze welkom geheten tijdens de zogeheten adoptiedag. Op deze dag spraken de ouderen en jongeren met elkaar en zongen zij enthousiast mee met liederen van toen en nu. De oudste bewoner van Weideheem en twee kleuters knoopten twee linten aan elkaar en symboliseerden hiermee een succesvolle start van de samenwerking tussen de school en het woonzorgcentrum.
Het idee om zoveel mogelijk scholen een verzorgingshuis te laten adopteren in Nederland is afkomstig van Stichting Creatief Onderwijs. De Fontanus is de eerste school in Harderwijk die uitvoering geeft aan dit idee. De samenwerking geldt voorlopig voor een periode van drie jaar. De voorwaarde is dat in elk schooljaar minimaal tien activiteiten plaatsvinden. Denk aan samen een spelletje doen, nagels lakken, voorlezen, bewegingsspelletjes en zingen. De eerste activiteit staat trouwens al gepland! Op dinsdag 3 juli komt een groep bewoners een speciaal voor hen ingelaste uitvoering van de eindmusical van groep 8 bijwonen.
De samenwerking komt voort uit de identiteit van de school; het omzien naar en de zorg voor elkaar. “Het legt de verbinding tussen de generaties in een samenleving met een groeiend aantal ouderen”, vertelt leraar Hans de Ruiter. “Daarnaast bevordert het de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. Meer aandacht en begrip voor elkaar zijn belangrijke elementen.”

Ineke Ros, dagbestedingscoach van Weideheem, vindt het een mooie gedachte dat het een samenwerking is tussen ouderen die al geschiedenis hebben geschreven en jongeren die hopelijk een mooie geschiedenis gaan schrijven. “De reacties van bewoners en medewerkers zijn heel positief. De bewoners vinden het geweldig als er jongeren op bezoek komen.” Ook wethouder Gert Jan van Noort draagt dit initiatief een warm hart toe en was daarom bij deze start aanwezig. Hij hoopt dat er meer scholen in Harderwijk zullen volgen.

De heer Vernooij (oudste bewoner Weideheem) en twee kleuters knoopten twee linten aan elkaar en symboliseerde hiermee een succesvolle start van het samenwerkingsverband tussen de school en het verzorgingshuis.

Meer informatie over GBS Fontanus en Zorggroep Noordwest-Veluwe: www.cordeoscholen.nl/onze-scholen en www.znwv.nl

Lees meer...Wij hebben hem inmiddels al groot op de kalender gezet, en we hopen natuurlijk dat u dat ook doet:

Zaterdag 23 maart 2019 is het weer de officiële Landelijke Opschoondag (scholen doen mee in de week voorafgaand). Meedoen aan de Landelijke Opschoondag levert prettig schone buurten op. Maar dat niet alleen…. Buren, collega's en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan. Want hoe meer inwoners meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt! En hoe schoner de buurt of wijk, hoe prettiger Harderwijkers er wonen! ZorgDat en de wijkplatformen en wijkteams ondersteunen, adviseren en stimuleren ook dit mooie landelijke initiatief.

Buurten kunnen zich aanmelden op www.nederlandschoon.nl. Ook is er allerlei reclamemateriaal bestellen en er staan allerlei leuke en creatieve ideeën op.

In Harderwijk kan het aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot vrijdag 15 maart. U ontvangt hierbij ook een inschrijfformulier, waarop u aan kunt geven welk materiaal u van de gemeente nodig heeft. 

Geef de Landelijke Opschoondag ook door in uw netwerk! Hoe meer deelnemers hoe mooier en schoner onze stad!

 

Lees meer... 

  Er worden veel activiteiten georganiseerd in onze wijk waaronder
 
  buitenschoolse activiteiten via Ga Harderwijk.

  Meer informatie bij Casper van ZorgDat 0341434656

 

Lees meer...Vanaf 4 maart gaan we als Stichting Rietmeen ons derde jaar in en natuurlijk doen we dat met veel enthousiasme. Ook al is er de afgelopen twee jaar al veel gebeurd, toch moet er ook nog heel veel gebeuren. Vrijwilligers en bestuur hebben veel gedachten en ideeën en willen die graag omzetten in concrete acties. Een van die ideeën is om een haven aan te leggen bij de Rietmeen waar schepen met geld aan kunnen meren om te lossen. Een idee van het afgelopen jaar, wat echter geen geld koste is om de Rietmeen voortaan Ontmoetingstuin de Rietmeen te noemen omdat deze naam de lading naar onze mening meer dekt. In deze bijdrage zullen we niet terugkijken naar het afgelopen jaar, maar vooral de blik naar voren gericht. Zo zijn we begin januari weer gestart om ons Kerstbomenhotel weer open te stellen voor de wijkbewoners. En ja hoor we hebben weer veel gasten mogen ontmoeten. We hebben bomen weer terug gekregen die met de Kerst in huis hebben gestaan en er zijn weer nieuwe logés bij gekomen. Wij hopen dat onze redactionele bijdrage in wijkkrant 3 van 2017 wijkbewoners heeft geholpen bij de aanschaf van een Kerstboom, zodat die tijdens de overzomering zich verder kan ontwikkelen.

Tijdens de fikse sneeuwval aan het eind van 2017 werd de draaglast voor onze kweektunnel te hoog en heeft deze het begeven. Dat is jammer want deze tunnel is voor onze tuinmensen een mooi hulpmiddel bij het tuinieren met groente of bloemen. Naast dat we de tunnel nu al missen, is het ook een behoorlijke financiële schade. We zullen kijken naar de mogelijkheden om weer een tunnel te gaan realiseren. In de loop van dit jaar willen we toch ook nog weer gaan kijken of de realisatie van de verkeerstuin alsnog tot stand kam komen. Dat zou fantastisch zijn voor kinderen uit de verschillende wijken van Harderwijk, voor mensen die vaardigheden willen opdoen met hun (net aangeschafte) scootmobiel en mensen met een E-bike. Wellicht kunnen bewoners van het AZC hier ook fietsvaardigheden opdoen en zo kan een verkeerstuin nuttig zijn voor verschillende doelgroepen.

In 2018 zullen we in onze ontmoetingstuin ook weer net als de vorige twee jaren invulling geven aan mooie activiteiten. De modderdag in juni is er daar een van en het ontvangen van onze buren uit de wijken Stadsweiden en Drielanden hoort daar natuurlijk ook bij. Ons werk wordt uitsluitend gedaan door vrijwilligers die met verschillende dingen bezig zijn. Mensen die graag anderen ontmoeten en daarvoor iets willen betekenen zijn altijd van harte welkom. We kunnen  best nog mensen gebruiken die werkzaamheden op het terrein willen doen en er voor willen zorgen dat het terrein er netje bij ligt. Mensen die het leuk vinden om op verschillende plekken de bestratingen wat aan te passen zijn ook welkom of mensen met leuke ideeën en daar vorm en inhoud aan willen geven. De ontmoeting met andere mensen is dan het belangrijkste. Natuurlijk hebben we ook nog wel ruimte voor mensen die in bestuurlijke zin wel een bijdrage willen leveren. Wij komen graag met u in contact hiervoor. Mensen die interesse hebben  kunnen zich opgeven bij Olga Wolfswinkel via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kom er gerust bij, want mensen vinden het vaak erg gezellig bij ons.